Versterking uit de goededoelensector: Joyce Smeltink sluit zich aan bij LVWB Fundraising

LVWB Fundraising krijgt versterking van Joyce Smeltink. Met ruim 10 jaar ervaring als interim-manager en senior adviseur fondsenwerving bij (inter)nationale organisaties als World Animal Protection, Dierenbescherming, Save the Children, Milieudefensie en Nationaal Fonds Kinderhulp wil zich ze de komende jaren bij LVWB Fundraising inzetten om de cultuur te helpen haar kansen en mogelijkheden ten volle te benutten.

Waarom sluit je je aan bij LVWB Fundraising?
LVWB Fundraising is gericht op duurzame oplossingen en relatiegerichte fondsenwerving in verschillende sectoren. Na tien jaar werkervaring in de goededoelensector wil ik mij verder ontwikkelen in de cultuursector en mij inzetten voor verschillende fondsenwervende vraagstukken. Ik sluit me graag bij het team aan om mijn ervaring en kennis van binnen en buiten de goede doelen-sector in te zetten.

Daadwerkelijk het verschil kunnen maken door impact te realiseren voor een betere en mooiere wereld. Dát is waar ik voor warm draai. En dat is ook wat ik binnen het team van LVWB Fundraising duidelijk ervaar. Dus ik verenig mij met een club van gelijkgestemden en dat voelt goed.

Welke ervaring neem je mee, waarin vul je het team aan?
Mijn ervaring en kennis ligt op het gebied van massamarketing zoals face-to-face werving, direct mailing en telemarketing. Maar ook institutionele fondsenwerving en bijzondere giften campagnes. Mijn aanpak is altijd gericht op de donateursrelatie en het lange termijn resultaat. Vooral mijn kennis in massamarketing is een aanvulling op het aanbod van LVWB Fundraising en op de vraagstukken in de cultuursector. Ik werk pragmatisch en schakel daarbij graag tussen strategie en uitvoering.

Waar ga je de komende tijd mee aan de slag?
Er is duidelijk behoefte aan fondsenwervende ondersteuning in de regio Arnhem-Nijmegen waar ik woon en werk. De regio is vaak een blinde vlek bij bijvoorbeeld subsidietoekenningen en fondsbijdragen. Daarom ga ik samen met mijn collega’s in gesprek met spelers in de cultuursector in deze regio om te onderzoeken hoe we onze kennis en ervaring effectief voor hen kunnen inzetten.