Wie we zijn

Leenaers Verloop Van der Westen heeft ruim 15 jaar ervaring en levert maatwerk. Onze aanpak is altijd persoonlijk, praktisch en vooral: realistisch en resultaatgericht! Door onze jarenlange ervaring en uitgebreide netwerk zijn we goed bekend met de processen, organisatiecultuur en stakeholders in uw sector. Dat werkt een stuk sneller, efficiënter en prettiger.

Neem contact met ons op


Partner

Marischka Leenaers

Na mijn rechtenstudie werkte ik ruim vijftien jaar in het bedrijfsleven in diverse communicatie- en sponsorfuncties, onder meer als hoofd corporate sponsoring bij Rabobank Nederland. In 2002 ben ik samen met Fusien Verloop dit bureau gestart, vanuit de overtuiging dat culturele en maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven elkaar veel te bieden hebben. Het werkgebied van ons bureau werd al in de beginjaren uitgebreid met vriendenkringen, grote particuliere giften en fondsen en alles wat erbij komt kijken om sponsoring en fondsenwerving tot een succes te maken.

Ik werk als interim manager, adviseur en coach voor verschillende opdrachtgevers in de culturele sector, de zorg en de universitaire wereld. Daarnaast ben ik actief in verschillende netwerken in het bedrijfsleven en de culturele sector. Zo ben ik onder meer bestuurslid van IDFA en expert voor Women on Wings , een organisatie die zich richt op banen voor vrouwen in India.

“Het leuke aan ons vakgebied zijn de enthousiaste en gepassioneerde mensen, ieder voor zijn eigen onderwerp. Die passie zie je ook bij mensen die aan culturele en maatschappelijke doelen bijdragen. Die werelden bij elkaar brengen vind ik altijd heel inspirerend.”

Marischka@lvwadvies.nl
06-29504163
bekijk het LinkedIn profiel van Marischka

 


Partner

Fusien Verloop

Ik studeerde Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam en werkte in verschillende functies bij de Nederlandse Spoorwegen waar ik onder meer ervaring opdeed op het gebied van communicatie, public affairs en sponsoring. Sinds 2002 ben ik oprichter/partner in Leenaers Verloop Van der Westen en doe ik opdrachten in de culturele sector en bij universiteiten. Mijn specialismen zijn sponsoring en major donors. Ook doe ik regelmatig en met veel plezier interim-opdrachten om naast strategieontwikkeling en advisering zelf de praktijk van alledag te blijven ervaren. Met collega’s heb ik diverse onderzoeken en publicaties verzorgd. Ik ben actief in verschillende netwerken en besturen. Zo was ik onder meer lid van de raad van toezicht van Museum Speelklok in Utrecht en ben ik nu bestuurslid van LELAF, een fonds dat zich inzet voor de ontwikkeling van vrouwen wereldwijd

 “Het leuke aan het werken met non-profit organisaties vind ik dat iedereen zijn werk uit overtuiging doet en je iets kunt bijdragen aan de maatschappij. Daarnaast is het ontzettend boeiend om telkens weer in nieuwe organisaties te duiken en te ontdekken dat er voor alle organisaties en onderwerpen enthousiaste partners te vinden zijn die willen bijdragen aan hun succes. Het is mooi dat ik daar een positieve rol in kan spelen.”

Fusien@lvwadvies.nl
06-55864661
bekijk het LinkedIn profiel van Fusien


Adviseur

Joyce Smeltink

Mijn loopbaan is begonnen in de profit sector, waaronder TUI Nederland en marketingbureau Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Vervolgens heb ik mij ruim tien jaar kunnen specialiseren als interim-manager / senior adviseur fondsenwerving bij (inter)nationale organisaties zoals World Animal Protection, Dierenbescherming,  Save the Children, Milieudefensie en Nationaal Fonds Kinderhulp. Hoewel mijn focus hoofdzakelijk ligt bij de goede doelen-sector, ben ik daarnaast ook zijpaden ingeslagen in de cultuursector. Ik heb creatieve projecten zoals WEARNHEM, De Niemanders en festivals als Donnerwetter Day, DjazzVibes en Airborne in Arnhem mogen helpen met hun fondsenwerving.

De goede doelen- en cultuursector hebben twee dingen gemeen: de wereld beter en mooier maken én ze hebben beiden te maken met schaarse middelen. Om de juiste middelen daarvoor te vinden maak ik de maatschappelijke – maar ook artistieke en economische – waarde helder voor de opdrachtgevers. Daardoor kunnen er relevante duurzame verbindingen tot stand komen. Kansen en mogelijkheden worden daarmee ten volle benut. Dat is de rode draad van mijn aanpak en inbreng binnen het team van LVW Advies.

Binnen de beweging Toekomst van Fondsenwerving draag ik als lid van het kernteam bij aan een  donateurs-gerichte cultuur in de Nederlandse fondsenwervingssector. Daarnaast ben ik actief in de regio Arnhem-Nijmegen onder andere als bestuurslid van stichting SMAG, opgericht voor muzikale- en performing arts-projecten.

“Daadwerkelijk het verschil kunnen maken door impact te realiseren voor een betere en mooiere wereld. Dát is waar ik voor warm draai. Samen met mijn collega’s draag ik daar graag aan bij.”

Joyce@lvwadvies.nl

06-14856115

Bekijk het LinkedIn-profiel van Joyce


Trainees

Ook op zoek naar die betaalbare jonge talentvolle fondsenwerver? Nieuwe LVW-trainees willen graag aan de slag!

We hebben talentvolle jonge fondsenwervers geselecteerd, LVW Trainees, die onder begeleiding van een senior adviseur van Leenaers Verloop Van der Westen bij u aan de slag kunnen. Een LVW Trainee is enthousiast om in de fondsenwerving te beginnen en beschikt over de juiste vooropleiding en competenties om het vak snel op te pakken. Biedt onze trainee voor u de oplossing? Lees hier meer en bekijk onze LVW Trainees.


Samenwerkingspartners

Op het gebied van nalatenschappen werken we samen met specialist Arjen van Ketel. Hij is auteur van het recent verschenen Handboek nalatenschappen, en net als wij al geruime tijd actief op het gebied van fondsenwerving.

Samen met Arjen van Ketel zijn wij het Initiatief Nalaten & Cultuur gestart, een platform om kennis en ervaring op het gebied van nalatenschappenwerving in de culturele sector uit te wisselen. Lees voor meer informatie de pagina over het Initiatief Nalaten & Cultuur.